Jak mrozić pierogi z kapustą i grzybami?

Święta są okresem, podczas którego wiele rodzin przygotowuje wspaniałe potrawy na tak ważne wydarzenie. Jednym z najbardziej znanych świątecznych dań są pierogi. Można przygotować je wcześniej, zamrozić i ugotować prosto przed podaniem.

ŚWIĄTECZNE DANIA

Świąteczne dania mają w sobie to coś, co robi z nich naprawdę wyjątkowe. Każdy ma swoje bardziej lub mniej lubiane potrawy, które preferuje przy świątecznym stole. Każdy z nas zna choćby barszcz z uszkami lub karpia, które od lat królują na stołach. Podczas Świąt według tradycji należy przygotować 12 potraw, które będą serwowane. Przygotowania do Świąt w wielu domach są zazwyczaj bardzo gorączkowe, dlatego można zdecydować się na wcześniejsze przygotowanie potraw świątecznych, aby uniknąć niepotrzebnych stresów. Niektóre dania można np. wcześniej zamrozić.

Jak mrozić pierogi z kapustą i grzybami?

Pierogi są bardzo smaczne i uwielbiane przez bardzo wielu ludzi. Dlaczego są tak bardzo lubiane? Dlatego, ponieważ można przygotować je z bardzo różnym farszem. Mowa tutaj np. o pierogach z mięsem, pierogach z kapustą i grzybami oraz o trochę słodszej wersji – pierogach z jagodami, truskawkami. Jak mrozić pierogi z kapustą i grzybami? W pierwszym kroku należy przygotować takie pierogi. Następnie należy włożyć pierogi do gotującej się wody (z odrobiną oleju i soli) na około trzydzieści sekund. Wcześniej warto mieć już przygotowaną tackę posypaną mąką, czy też posmarowaną olejem. Później wyciągamy pierogi na tą tackę, tak aby się ze sobą nie łączyły i czekamy do ich wystygnięcia. Po wystygnięciu naszych pierogów – wsadzamy tackę do zamrażalnika na około dwie godziny. Po dwóch godzinach należy wyciągnąć tackę oraz przełożyć pierogi do woreczków w ilościach nam odpowiadających.

JAK UGOTOWAĆ ZAMROŻONE PIEROGI?

Gdy nasze pierogi są już zamrożone, to możemy skorzystać z nich kiedykolwiek chcemy. Aby takie pierogi ugotować – należy wrzucić je do gotującej się wody z dodatkiem soli oraz oleju. Później tylko czekamy, aż nasze pierogi się ugotują oraz wyciągamy je z wody. Smacznego!