Przepis na doskonałą kanapkę z klopsem

Ostatnio można zauważyć, że kanapki zyskują, wśród osób zajmujących się w jakikolwiek sposób jedzeniem, złą sławę. Tylko właściwie dlaczego? Kanapki są doskonałym sposobem na najedzenie się. Po prostu. Oczywiście, że gdy mowa o kromce chleba z wędliną, to taka kanapka nie ma w sobie nic wyjątkowego. No ale dlaczego by nie poeksperymentować?

W końcu każdy z nas jada kanapki, chcemy tego czy nie, jest to jeden z najszybszych sposobów na posiłek. Kanapki sprzedawane są w różnych restauracjach i nie da się tego ukrywać. To po prostu podrasowane kanapki. Skoro są one tak popularne czemu nie przygotować podobnej podrasowanej kanapki w domu?

Jednym z najlepszych przepisów to kanapka z klopsem jest niebywale pyszna, w dodatku zupełnie inna, niż te które jedliście do tej pory.

Jakich składników potrzebujemy?

– mięso mielone wieprzowe
– jajka
– mąka
– olej
– ulubione przyprawy
– sól
– pieprz
– pieczywo, najlepiej wybrać to, które najbardziej lubimy
– majonez lub też inny ulubiony sos. Tutaj jest pełna dowolność.
– pieczarki
– ogórki konserwowe
– inne wszelkie warzywa, które lubimy

Jeśli chodzi o dodatki możemy użyć naprawdę wszystkiego co tylko lubimy. W końcu ta kanapka ma smakować nam.

Sposób przygotowania

Mięso mielone wrzucamy do miski dodajemy jajko i ulubione przyprawy, oczywiście do tego sól i pieprz. Polecam dodać jeszcze łyżeczkę oliwy by lepiej nam się nasze kotleciki formowały. Wyrabiamy tyle kotletów ile uważamy. Co do wielkości też mamy dowolność, ważne by nie były zbyt grube, bo będą się ciężko smażyć. Obtaczamy w mące i smażymy.

Do naszej kanapki potrzebujemy zimne kotlety, więc jeśli przygotowaliście mielone na obiad dzień wcześniej i coś zostało to po prostu chowamy kotlety do lodówki, a kilka godzin później zabieramy je do przygotowania kanapki.
Kroimy je w plastry i delikatnie podsmażamy na odrobinie oleju. Nasze pieczywo przypiekamy z dwóch stron na chrupko. Smarujemy sosem po czym układamy kotlety. Dodajemy przesmażone pieczarki i nasze ulubione dodatki, następnie przykrywamy pieczywem i gotowe.

Smacznego!