Sól kuchenna kojarzy nam się przede wszystkim z białym, drobnym proszkiem, który powszechnie stosowany jest niemal na całym świecie do doprawiania dań. Jednak
[...]
Kuchnia brazylijska to dla nas wciąż nieznany teren: jako jedna z kuchni Ameryki Południowej łączy w sobie wykorzystanie mięs, owoców, warzyw i mieszanek
[...]
Rośliny z Ameryki Południowej stają się coraz bardziej popularne w Polsce. Choć gujawa truskawkowa nie jest tak powszechna jak siostrzana gujawa pospolita, coraz
[...]
Rodzajów pieprzu jest całe mnóstwo: różnią się kolorami, fakturą i gatunkiem roślin, z których są pozyskiwane. Z pewnością na chwilę uwagi zasługuje pieprz
[...]
Większość z nas wybiera przyprawy znanych i rozpoznawalnych marek: są dostępne w niemal każdym większym sklepie i mają niewygórowane ceny. Jednak jakość używanych
[...]
Odmian soli jest całe mnóstwo: choć najpopularniejszą z pewnością jest biała sól kuchenna, na rynku możemy znaleźć odmiany o charakterystycznym różowym, czerwonym lub
[...]
Niektóre przyprawy są dziś niemal legendarne. Jedną z nich jest z pewnością sól swańska – w rzeczywistości mieszanka soli i różnych przypraw, które
[...]
Chorwacja staje się coraz bardziej popularnym kierunkiem wakacyjnym Polaków. Nic dziwnego! To państwo, które zachwyca gościnnością mieszkańców, wspaniałymi widokami i cudowną kuchnią. Dieta
[...]