Kuchnia egipska słynie z niezwykle aromatycznych dań, które zachwycają turystów z całego świata. Łączy w sobie przede wszystkim ryż, mięso i warzywa z
[...]
Uprawa roślin często jest bardzo wymagająca: choć wbrew pozorom orientalne gatunki drzew, kwiatów i krzewów mogą być zdecydowanie łatwiejsze w uprawie i mniej
[...]
Sól kuchenna kojarzy nam się przede wszystkim z białym, drobnym proszkiem, który powszechnie stosowany jest niemal na całym świecie do doprawiania dań. Jednak
[...]
W sklepach ze zdrową żywnością możemy kupić produkty, które jeszcze kilkanaście lat temu w naszym regionie były całkowicie nieznane. Z pewnością do takich
[...]
Kuchnia brazylijska to dla nas wciąż nieznany teren: jako jedna z kuchni Ameryki Południowej łączy w sobie wykorzystanie mięs, owoców, warzyw i mieszanek
[...]
Egipt to z pewnością państwo, które słynie z intensywności i różnorodności smaków. Arabskie wpływy sprawiają, że w kraju tym znajdziemy wyjątkowe mieszanki przypraw,
[...]
Werbena cytrynowa to roślina, którą powszechnie używa się w całej Europie. Jej inną nazwą jest lippia trójlistna. Choć pochodzi z Ameryki Południowej, uprawiana
[...]
Kuchnia turecka to z pewnością najbardziej znana kuchnia Bliskiego Wschodu. Jej tajemnicą jest dobór aromatycznych, intensywnych przypraw, które często stanowią dla nas bardzo
[...]
Kuchnia jamajska wciąż nie jest zbyt popularna w Polsce – wydaje się nam wyjątkowo egzotyczna, bazująca na przyprawach, warzywach i owocach, które mogą
[...]