Kuchnia egipska słynie z niezwykle aromatycznych dań, które zachwycają turystów z całego świata. Łączy w sobie przede wszystkim ryż, mięso i warzywa z
[...]
Niemal każdy z nas w swojej kuchni używa różnych przypraw: od tradycyjnych polskich ziół, po orientalne mieszanki pochodzące z różnych krańców świata. Często
[...]
Sól kuchenna kojarzy nam się przede wszystkim z białym, drobnym proszkiem, który powszechnie stosowany jest niemal na całym świecie do doprawiania dań. Jednak
[...]
Fasolnik chiński to wciąż niezbyt popularna roślina w naszym kraju. Uprawiana jest przede wszystkim przez prawdziwych pasjonatów, głównie przez bardzo ciepłolubną naturę. Fasolnik
[...]
Rodzajów pieprzu jest całe mnóstwo: różnią się kolorami, fakturą i gatunkiem roślin, z których są pozyskiwane. Z pewnością na chwilę uwagi zasługuje pieprz
[...]
Kuchnia arabska słynie z intensywnych, aromatycznych potraw. Ich tajemnicą są oczywiście przyprawy! Przyprawa 7 przypraw arabskich to z pewnością jedna z najbardziej uniwersalnych
[...]
Kuchnia jamajska wciąż nie jest zbyt popularna w Polsce – wydaje się nam wyjątkowo egzotyczna, bazująca na przyprawach, warzywach i owocach, które mogą
[...]
Odmian soli jest całe mnóstwo: choć najpopularniejszą z pewnością jest biała sól kuchenna, na rynku możemy znaleźć odmiany o charakterystycznym różowym, czerwonym lub
[...]
Niektóre przyprawy są dziś niemal legendarne. Jedną z nich jest z pewnością sól swańska – w rzeczywistości mieszanka soli i różnych przypraw, które
[...]